Italiano English Deutsch Nederlands Camping & Bungalows Riva dei Butteri
Camping & Bungalows Riva dei ButteriCamping & Bungalows Riva dei Butteri
 
OmgevingCampingFotoPrijzenBeschikbaarheidRouteOFFERTEOver ons
 

Omgeving

In het zuiden van de Toscane, langs de kust van Maremme in de provincie van Grosseto, in de gemeente van Scarlino, aan de ingang van Follonica in een bevoorrechte positie op 100 meter van het strand en de zee ligt de camping Riva dei Butteri.

Camping Riva dei Butteri - Baai van FollonicaVanaf de camping, voorzien van nieuwe bungalows, bereikt men in ca. 15 minuten het centrum van de badplaats Follonica, zoals de gelijknamige kust, waar boetieks, winkels, bars, pubs, restaurants, nachtclubs, minigolf, speeltuinen, zwembad, renbaan en nog veel meer aanwezig is.
Op slechts enkele passen van de camping is er een activiteiten centrum waar men kan duiken en op ongeveer 3 km afstand is er ťťn van de grootste en meest bekende kite scholen van ItaliŽ: de baai van Follonica is inderdaad door de vormgeving van de kust als wel door de speciale meteorologische condities ideale locatie om gedurende het gehele jaar zeilsporten te beoefenen evenals zeil-en surfwedstrijden. Europees centrum ter bescherming. (Toskana Kite School tel. +39 056 6264050, e-mail info@surfrelax.it)

Camping Riva dei Butteri - ActiviteitenTenslotte ontbreken niet de discotheken en uiteenlopende manifestaties die vanaf april tot september het sociale leven van deze plaatsen met theater-, opera-, folklore-, ambachtelijke en vele andere voorstellingen typerenÖ.evenals volksfeesten vol lokale gastronomie waar heerlijke en typische producten en gerechten uit deze Toscaanse streek van de Maremme, vaderland van de beroemde hoeders te paard oftewel de Butteri.
De gelukkige ligging van de camping Riva dei Butteri, maakt tevens vele interessante excursies mogelijk. Excursies met een historische achtergrond evenals natuur en milieu waar Toscane en dus ook deze streek rijk aan is.
In slechts enkele minuten met de auto vanaf Camping Riva dei Butteri is het mogelijk Scarlino te bereiken; een middeleeuws dorp met haar burcht Aldobrandesca uit de XIII eeuw.

Camping Riva dei Butteri - Cala ViolinaPuntone di Scarlino, een moderne toeristische haven en het ideale startpunt om de oase vol fauna van de meer dan 700 hectare lange groene kust te bezoeken waar ongestoord, reeŽn, wilde zwijnen, dassen, stekelvarkensÖÖ leven. Deze streek is enkel te voet, fiets of te paard te bereiken middels de vele eenvoudige en goed aangeduide trekking paden. 
Van Puntone kun je ook drie prachtige kreken bereiken: Cala Violina, gekend door haar witte korrelstranden die klinken als viool akkoorden als je eroverheen loopt; Cala Martina, deze kreek wordt gekarakteriseerd door een uitnodigend zoetwater rif waar vandaan Garibaldi in 1849 het anker lichtte om Oostenrijkse troepen en groothertogen te ontvluchten; Cala Civette waar het trekking pad eindigt.

Camping Riva dei Butteri - Populonia en baai van BarattiPunta Ala, een elegante badplaats met haar haven; Castiglione della Pescaia een pittoreske havenstad; Massa Marittima kostbaar juweel uit de Middeleeuwen; Centro Carapax, Europees centrum ter bescherming van de schildpadden in Europa, uniek centrum dat bescherming biedt aan diverse soorten. En hier is ook het Ooievaarscentrum gevestigd met de grootste voliŤre van ItaliŽ.
In noordelijke richting, tussen de 30 en 90 minuten met de auto vanaf Camping Riva dei Butteri, is het mogelijk de volgende zaken te bezichtigen: Venturina, met haar 2 thermale centra uitgerust met bronnen van natuurlijk water van 36 graden; Calidario en de Terme Valle del Sole; Archeologische park van Baratti en Populonia met de suggestieve baai en haar stad en Etruskische necropolis welke volledig te bezichtigen is.

Camping Riva dei Butteri - Sienna - Torre del Mangia, Piazza del CampoPiombino met haar 2 havens, waarvan 1 heel oud uit de middeleeuwen en de andere modern van waar je kunt inschepen naar Corsica, SardiniŽ en andere eilanden van het Toscaanse archipel (het meest uitgestrekte beschermde gebied van de Europese zeeŽn en het eerste grote zeepark in ItaliŽ) waaronder het eiland Elba
Pisa met haar scheve toren; Firenze, wieg van de renaissance en de Italiaanse cultuur.
Richting het zuiden, met de auto tussen de 30 en 90 minuten vanaf Camping Riva dei Butteri, bereik je:
Grosseto; de provincie hoofdstad en bisschoppelijke zetel Roselle met het archeologische park en oude Etruskische stad van de 7 poorten die een wijk en 2 zeldzame voorbeelden van leven onder het Romeinse forum intact houdt; Saturnia met haar gerenommeerde en heilzame thermale zwavel baden van 37C; Sienna voorname stad van de kunst.

Camping Riva dei Butteri - Parco Naturale della MaremmaOrbetello met haar oase achtige lagune van het WNF; het natuurpark van Maremma of het park van Uccellina (vogels) met een oppervlakte van ca. 9000 hectare, de Monte Argentario, vakantiedoel van de nationale vips, met haar mediterrane aquarium met maar liefst 11 aquaria waarvan 6 panoramisch, ontstaan om het meest toonaangevende ecosysteem van de kuststreek van de Costa dŃrgento, met honderden soorten van dieren en planten weer te geven. Porto Santo Stefano (veerboot voor het eiland van Giglio) en Porto Ercole.
Voor diegenen die echter van een vakantie houden van absolute relax, zon, zee en zalig niets doen is het zelfs mogelijk het bezit van een auto te vergeten!

Te bedenken dat de zee feitelijk nabij is evenals het centrum van Follonica en al het comfort dat camping Riva dei Butteri biedt, is de eenmaal geparkeerde auto verder overbodig in gebruik.
 

 

Omgeving | Camping | Foto | Prijzen | Beschikbaarheid | Route | SPECIALS | Over ons | HOME